3 možnosti, ako zohnať lacné pneumatiky

3 možnosti, ako zohnať lacné pneumatiky

by spravca

Výmena pneumatík nie je lacná záležitosť. Preto mnohí vodiči hľadajú spôsoby, ako ušetriť a zohnať kvalitné, ale lacné pneumatiky. Chcete aj vy na kúpe pneumatík ušetriť? Vyskúšajte naše 3 tipy, ako a kde nájsť lacnejšie pneumatiky bez toho, aby ste museli poľaviť z nárokov na kvalitu.

1. Online nákup

Jednou z možností, ako nájsť lacné pneumatiky, je využitie online obchodov. Internetový predaj pneumatík je oveľa výhodnejší ako v kamenných predajniach. Online nájdete všetky typy a značky pneumatík, napríklad pneumatiky kormoran alebo goodyear. Online nákup je lacnejší, pretože predajcovia ponúkajú rôzne zľavy a akcie, ktoré v kamenných predajniach nenájdete. Sledujte webové stránky predajcov a prihláste sa na odber ich newsletterov, aby ste boli informovaní o aktuálnych ponukách. Mnohé e-shopy tiež ponúkajú zľavové kódy pre nových zákazníkov alebo pri väčších nákupoch.

Pri hľadaní pneumatík online využite cenové porovnávače. Existuje množstvo webových stránok a nástrojov, ktoré vám umožnia porovnať ceny pneumatík od rôznych predajcov. Porovnávacie stránky zhromažďujú údaje z e-shopov a zobrazujú ich na jednom mieste, čo vám umožní rýchlo a jednoducho nájsť najlepšiu ponuku.

2. Sezónne výpredaje a akcie

Ďalším spôsobom, ako zohnať lacné pneumatiky alebo hliníkové disky, je využiť sezónne výpredaje a akcie, ktoré ponúkajú predajcovia pneumatík. Pred začiatkom novej sezóny sa predajcovia snažia zbaviť starých zásob a ponúkajú pneumatiky za znížené ceny. Letné pneumatiky sú lacnejšie v lete, zatiaľ čo zimné pneumatiky bývajú lacnejšie v zime. Sledujte výpredaje a nakupujte pneumatiky v správnom čase, aby ste ušetrili.

Niektorí predajcovia ponúkajú zľavy pri nákupe celých sád pneumatík alebo pri kombinácii s ďalšími službami ako je napríklad montáž a vyváženie pneumatík. Využitím týchto balíkov môžete ušetriť nielen na samotných pneumatikách, ale aj na dodatočných nákladoch spojených s ich výmenou.

3. Použité pneumatiky

Poslednou možnosťou, ako zohnať lacné pneumatiky, je nákup použitých pneumatík. Tento spôsob je o niečo riskantnejší, no môžete nájsť kvalitné pneumatiky za zlomok ceny nových. Pri nákupe použitých pneumatík je dôležité nájsť overeného predajcu alebo zdroj. Mnohé servisy a predajcovia pneumatík ponúkajú použité pneumatiky, ktoré prešli kontrolou a sú v dobrom stave. Vyhýbajte sa neovereným súkromným inzerátom, kde nemáte záruku kvality a stavu pneumatík. Pri nákupe použitých pneumatík je kľúčové dôkladne skontrolovať ich stav. Skontrolujte hĺbku dezénu, prípadné poškodenia a nerovnomerné opotrebovanie. Ak nemáte dostatočné skúsenosti, požiadajte o pomoc odborníka alebo mechanika.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

You may also like